day one, done

8 Nov 2018


very good evening,


aku rasa macam nak buat weight loss journey ja, tapi tak payah la kot. aku kalau rajin, aku akan try la snap and post gambar, makanan apa yang aku makan, etc. by the way, day one aku dah habis. aku buat workout, guna apps dari google playstore which is 30 days fitness challenge. kalau korang nak kuruskan badan tu, boleh la try. ada satu lagi apps, nama dia lose it! apps ni boleh tolong korang track pengambilan makanan korang dan juga calorie intake. so sesuai la untuk sesiapa nak track calorie intake korang. 

so, exercises yang aku kena buat untuk day one:

jumping jacks - 15 times
step-up onto chair - 10 times (5x each sides)
push ups - 3 times
abdominal crunches - 10 times
plank -25 seconds

haha, gila seksa wey nak buat plank. aku rasa nak nangis je wey. bergetar seluruh badan waktu buat plank ni. dah habis, satu badan menggeletar lagi-lagi tangan. tapi takpe, untuk kurus, apa saja aku sanggup buat. kena seksa sikit badan ni. 

by the way, sepatutnya aku dah sampai day five untuk challenge ni. aku start buat minggu lepas, tapi disebabkan aku pergi skip, so aku start over, aku buat day one, and then buat day two sekali. esok day three and day four, lusa day five and six.

still hoping for a better day, and have a nice day.

No comments:

Post a Comment